Menu

Använd golvet som en del av ventilationssystemet

De flesta vet att det är viktigt att ha en god ventilation i hemmet. Annars är risken stor att bostaden snabbt blir ohälsosam. Förr i tiden var korsdrag vanligt, men idag finns det många andra sätt att få en god ventilation i hemmet, exempelvis med hjälp av golvvärme.

Vill du ha varma golv att njuta av till vardags och under vinterhalvåret? Då kan du kontakta k3golv.se för att få hjälp. Ett varmt golv är en lyx värt att unna sig.

Ventilationssystem från golv till tak

Äldre hus är oftast väldigt otäta och släpper igenom mycket luft utan att man behöver vädra så mycket. Dagens moderna bostäder är däremot väldigt täta. Därför är de mer beroende av ett välfungerande ventilationssystem för att bidra till en hälsosam inomhusluft.

Förr i tiden bidrog golven ofta till att ventilera hemmet på grund av de breda golvspringorna, vilket även bidrog till att golven blev kalla och dragiga. Dagens golv är täta och välisolerade och bidrar knappast till någon vidare ventilering i sig. Men man kan ändå göra så att ett modernt golv bidrar till en bättre ventilation genom att installera golvvärme. Värme stiger alltid uppåt och när värmen från golvet vandrar uppåt bidrar det även till en bättre ventilation.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *